Van Personal Assistant naar Personal Recruiter

Als freelance Personal Assistant van het eerste uur, was ik al enige jaren aan de slag met mooie interim opdrachten binnen verschillende organisaties toen ik werd gevraagd voor een opdracht die ik gewoonweg niet kón weigeren.

We gaan even terug in de tijd…

De toenmalige CEO van Trans Link Systems, Jeroen Kok, vroeg mijn ondersteuning bij het opzetten en inrichten van de OV-chipkaart organisatie. Er was letterlijk nog niets geregeld, zelfs geen kantoorlocatie. Ik hoefde daar geen moment over na te denken en accepteerde de uitdaging. De fysieke start vond plaats in een kantorenverzamelgebouw in het centrum van Utrecht. Maar in no time stond de verhuizing op stapel naar het huidige pand in Amersfoort omdat het team in rap tempo werd uitgebreid met enthousiaste medewerkers waaronder Caecilia Groot.

Na een periode van samenwerken, kreeg Caecilia een prachtige uitdaging aangeboden en vertrok naar het GVB in Amsterdam. Kort na haar aantreden daar, belde zij mij met de vraag of ik haar secretaresse wilde werven. Inmiddels is werving en selectie van zowel tijdelijke als vaste Office Professionals mijn core business geworden maar destijds honoreerde ik uitsluitend verzoeken van bestaande opdrachtgevers.

Ook nu aanvaardde ik de opdracht zonder aarzeling en na een gedegen werving en selectie procedure vond ik haar ideale rechterhand. Het klikte vanaf het eerste moment en het duo werkte jarenlang samen als een goed geoliede machine. Na verloop van tijd groeide Caecilia door naar een andere positie binnen dezelfde organisatie en belde ze voor de 2de keer uit naam van haar huidige functie als CIO.

 

“Annemieke, ik zoek een kopie van mijn rechterhand.”

Dat was best even een lastige maar ik heb haar gevonden en tot op de dag van vandaag werken ze nog altijd samen. Kort nadat haar nieuwe PA was gestart, werd ik thuis verrast met een prachtige bos bloemen. Voor mij stond dit symbool voor een tevreden relatie.

Eind vorig jaar kreeg ik voor de 3de keer eenzelfde verzoek van Caecilia inmiddels ook bestuurslid van het CIO Platform Nederland, de onafhankelijke vereniging van eindverantwoordelijken voor digitalisering en ICT van private en publieke organisaties. Vorige week is Marloes van Willigenburg gestart als office assistant ter ondersteuning van het team en de leden van het CIO Platform Nederland. Vlak daarvoor sprak ik haar nog even en ze stond te popelen.

Waarom de switch van Personal Assistant naar Personal Recruiter?

Vanuit mijn liefde en passie voor het vak wil ik mijn jarenlange ervaring als PA samen met mijn talenten inzetten om ook voor jou de optimale match te maken. Waar ik vooral op selecteer? Op deze zeven succesfactoren.

Nu ben ik benieuwd hoe jij een nieuwe collega werft. Samen met een vertrouwde partner of plaats je liever een vacature online? Laat ’t me weten, hier of per mail.

Dit artikel is geschreven door Annemieke van Elst. Annemieke is de eigenaar van CommittedPower.nl

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan.

Accepteren