Binnen een jaar Deputy National Chairman

Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik vanaf 24 juni 2017 Deputy National Chairman Netherlands zou zijn van de vereniging van International Management Assistants (IMA), dan had ik je nooit geloofd. Afgelopen zaterdag ben ik verkozen tot kersverse Deputy National Chairman van dit bruisende internationale netwerk voor management assistants.

Zonnig terras

Het begon allemaal een jaar geleden op een zonnig terras in het midden van het land. Ik had een lunchafspraak met Jannie Oosterhoff om nader kennis te maken. We bleken veel overeenkomsten te hebben, zoals het belang dat we hechten aan het onderhouden van ons netwerk. Daar tijd voor vrijmaken, ook als het eigenlijk niet echt uitkomt, levert duurzame relaties op.

Zij vertelde mij over de internationale conferentie van IMA in Kopenhagen in oktober 2016. Ik zei dat ze dan absoluut bij Noma moest gaan dineren. Waarop zij antwoordde dat de kans klein was dat er iemand mee zou gaan. ‘Dan ga ik toch mee?’ riep ik. Zo gezegd, zo gedaan. Diezelfde avond heb ik me aangemeld als lid en mijn vlucht en hotel geboekt voor Kopenhagen.

Mantelpakjes en hoge hakken

We hadden een goedkoper hotel buiten het conferentiecentrum genomen en we dachten slim te zijn door met het OV te reizen. Stonden we daar in onze mantelpakjes met hoge hakken op een tochtig perron met regen en wind op de trein te wachten. Comfortabel was het niet. Dat gaan we op de terugweg anders doen, zeiden we tegen elkaar.

Vanaf dat moment pakten we de taxi die ons vanaf ons hotel voor de deur van het conferentiecentrum afzette en weer terugbracht. Goed, het was een paar tientjes duurder, maar de investering meer dan waard. Wat een comfort!

Wij leerden er twee belangrijke lessen van. Ten eerste dat je voor kwaliteit moet durven te betalen. En ten tweede dat als je je als professional presenteert, je je ook als professional moet gedragen. Tot aan je vervoer aan toe.

Netwerken = net werken

Die eerste kennismaking met IMA was zó inspirerend, dat ik sindsdien geen bijeenkomst heb overgeslagen. Zo zie je maar waar zo’n eerste lunchafspraak allemaal toe kan leiden. Vanaf die eerste ontmoeting is het onze gewoonte gebleven om voor elke bijeenkomst samen te dineren. Netwerken is inderdaad net werken.

Extra bijzonder is dat ik die kar onder meer ga trekken met Jannie Oosterhoff die per 1 oktober als National Chairman IMA Netherlands wordt aangesteld. Zij is namelijk degene die mij met IMA leerde kennismaken.

Van het regenachtige Kopenhagen met hoge hakken, tochtige perrons en dure taxi’s in de bijrol naar de functie van Deputy National Chairman bij IMA. Ik ben er apetrots op om deze functie te mogen vervullen en IMA Netherlands verder vorm te geven en uit te bouwen.

Wil je meer weten over IMA Netherlands ? Dan nodig ik je graag uit voor een kennismakingsgesprek of om één van de bijeenkomsten bij te wonen.

Dit artikel is geschreven door Annemieke van Elst van Committed Power. Annemieke van Elst heeft ruime ervaring als personal assistant van CEO’s, commissarissen, DGA’s en medisch specialisten en zoekt als personal recruiter voor u een betrouwbare rechterhand.

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan.

Accepteren